Lezen saai of moeilijk? Echt niet! Als je maar het goede boek hebt. En hoe beter je jouw eigen smaak kent, hoe makkelijker het is om het goede boek te vinden. Dit werkboek helpt je daarbij.
In het eerste deel ontdek je samen met je klasgenoten wat je leuk vindt in films, series, strips en muziek. En ... in boeken. Wedden dat jij voortaan het perfecte leesboek vindt?
In het tweede deel van dit werkboek ga je aan de slag met een leesboek dat je zelf hebt uitgekozen. Door de opdrachten leer je hoe verhalen in elkaar zitten. Hoe komt het dat je sommige boeken uit wilt lezen, en andere boeken niet? Waarom doe je soms je handen voor je ogen als je een film kijkt? En waarom moet je van sommige liedjes huilen, en word je van andere liedjes juist vrolijk?
Aan het eind van het boek staan extra opdrachten en leuke tips voor op school.
De methode Goed verhaal is geschreven door Remke van Veelen, docent Nederlands en leescoördinator bij de Internationale Schakelklassen in Utrecht. Zij is gespecialiseerd in taalonderwijs voor taalzwakke leerlingen.
Tot de inspiratiebronnen voor het schrijven van dit werkboek behoren de ideeën van Aïden Chambers. Docenten worden aangemoedigd zijn boek 'Leespraat' te lezen.

Voor de leraar/docent:
U kunt een digitaal inkijkje aanvragen bij m.verhallen@eenvoudigcommuniceren.nl.
Het werkboek telt 96 pagina's en is geïllustreerd en makkelijk leesbaar (A2, onder 1F).

U kunt hieronder ook één (beoordelings-)exemplaar bestellen. Het is echter uitdrukkelijk niet toegestaan delen uit dit werkboek te kopieren of anderszins te vermenigvuldigen. Ook blijft het intellectuele eigendom bij de uitgever. U kunt deze methode dus niet gebruiken als inspiratiebron bij uw eigen lessen lezen.

Op voorraad

  • Vanaf 20 stuks voor slechts € 23,85 per stuk  10% korting!

Specificaties

Titel Goed Verhaal; werkboek over lezen
ISBN 978-90-8696-265-5
Auteur Remke van Veelen
Leesniveau A2 of 1F
Aantal pagina's 96
Bindwijze Paperback
Illustraties Ja
Taal Nederlands
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Leeftijd 14 - 16, 16 +

Inkijkexemplaar