Anne Frank; haar leven Nederland herdenkt dit jaar dat de Tweede Wereldoorlog zeventig jaar is afgelopen. Op 4 mei worden de slachtoffers van de oorlog herdacht, op 5 mei vieren Nederlanders hun vrijheid tijdens Bevrijdingsdag. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren biedt allerlei boeken in gewone taal over oorlog en vrijheid. 

Waargebeurd
De verhalen in deze boeken zijn echt gebeurd. Jona Oberski en Ferenc Göndör schrijven over hun leven voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Van Anne Frank bleef haar dagboek bewaard.

Anne Frank; haar leven (biografie door Marian Hoefnagel) 
Het jonge Joodse meisje Anne Frank hield tijdens de Tweede Wereldoorlog een dagboek bij. Haar levensverhaal is wereldberoemd. 
Kinderjaren - Jona Oberski (hertaling)
Het waargebeurde verhaal van de Joodse Jona Oberski die vanaf zijn tweede jaar opgroeit in concentratiekampen. 
Ik overleefde Auschwitz - Ferenc Göndör 
Het waargebeurde verhaal van de Joodse Ferenc Göndör (16 jaar) die in de oorlog concentratiekamp Auschwitz heeft overleefd.


Haar naam was SarahRomans
Deze eenvoudige verhalen gaan over een moeilijk onderwerp als oorlog. De romans - vaak uit onze Leeslicht-boekenserie - zijn geschikt voor jongeren en volwassenen.

Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay (hertaling)
Een Amerikaanse journalist ontdekt dat in haar huis tijdens de oorlog iets verschrikkelijks is gebeurd. Ze gaat op zoek naar het verhaal van Sarah.
Bij ons in het dorp - Jan Terlouw (hertaling)
Deze roman gaat over het leven van drie vrienden vlak na de bevrijding, kort na de Tweede Wereldoorlog.  
De biecht - Mickey Roorda
Dit boek speelt voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Het gaat over het geheim van Maria, die stiekem verliefd is op de broer van haar man. 
De voorlezer - Bernhard Schlink (hertaling)
De jonge Michael wordt verliefd op een oudere vrouw; Hannah. Jaren na de Tweede Wereldoorlog zien ze elkaar terug en ontdekt Michael wat Hannah heeft meegemaakt. 
De Holocaust - Dee Phillips
Het verhaal van de jonge Sara die in de oorlog in een concentratiekamp belandt. Zonder haar familie en haar geliefde Jacob. 
Parnassia - Josha Zwaan (hertaling)
Rivka (4 jaar) kan tijdens de oorlog niet bij haar familie blijven wonen. Jaren later beïnvloedt de oorlogstijd haar leven nog elke dag. 


Bestellen
Alle verhalen over oorlog zijn te koop in onze webwinkel.

Bevrijdingsdag
Meer lezen over Bevrijdingsdag en andere feesten in Nederland? Het werkboek Van Sinterklaas tot Suikerfeest gaat over alle belangrijke feesten die in Nederland voorkomen.