Biblionef verspreidt kinderboeken naar scholen, kindertehuizen en andere zorginstellingen overal ter wereld. Zij vinden dat alle kinderen de kans moeten hebben om te lezen. Zo helpen zij wereldwijd bij de ontwikkeling van kinderen in achterstandsgebieden, die weinig of geen toegang hebben tot leesmateriaal. Eenvoudig Communiceert steunt dit initiatief van Biblionef van harte en schonk afgelopen maand een partij Engelstalige kinder- en jeugdboeken.

Wat doet Biblionef?
Biblionef , met onder meer Adriaan van Dis en Anna Woltz als ambassadeurs, verspreidt nieuwe kinderboeken via eigen kinderboekendepots in Suriname, Aruba, Curaçao, Bonaire en Afrika. Op verzoek doneert Biblionef nieuwe, voornamelijk Engelse, kinderboeken aan kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Zuid Amerika. Het succes van Biblionef hangt volledig af van giften, donaties en sponsoring van bedrijven, scholen, fondsen en particulieren. Biblionef stelt boeken beschikbaar die enerzijds zoveel mogelijk aansluiten bij de eigen taal en cultuur van de kinderen, anderzijds die zich afspelen elders in de wereld. Op deze manier probeert Biblionef de horizon van deze kinderen te verbreden en hen een beter toekomstperspectief te geven, zowel voor zichzelf als voor hun land.

Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook