Een soldaat in huisHet is de week van 4 en 5 mei: de tijd waarin we de Tweede Wereldoorlog herdenken en de bevrijding vieren. Eenvoudig Communiceren heeft een ruim aanbod boeken over oorlog en vrijheid, allemaal geschreven in makkelijke taal. Geschikt voor jongeren en volwassen die moeite hebben met lezen. Nieuw dit jaar: Een soldaat in huis, het verhaal van de jonge Chris die tijdens de oorlog een groot geheim moet bewaren.

Een soldaat in huis
Het is mei 1940. Chris, de hoofdpersoon uit Een soldaat in huis, woont samen met zijn moeder en broertje in een dorp vlak bij vliegveld Schiphol. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, komt een Nederlandse soldaat bij hen thuis logeren. Chris vindt het leuk en spannend om militair Henk in huis te hebben. Maar hij maakt zich ook zorgen. Als Henk maar niet vraagt waarom hun vader nooit thuis is. Of waar hij wel is. Want dat houden Chris, zijn broertje en zijn moeder liever geheim...

Anne Frank
Anne FrankBoeken over de Tweede Wereldoorlog in eenvoudige taal:
Anne Frank; haar leven
Bij ons in het dorp
Een soldaat in huis 
Haar naam was Sarah
De Holocaust - Het verhaal van een overlevende
Ik overleefde Auschwitz (voor lezers van 16 jaar en ouder)
Kinderjaren
Parnassia

NT2
De toegankelijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog zijn geschikt voor vmbo, praktijkonderwijs en mbo. Ook voor nieuwkomers bieden de boeken een manier om (tijdens of buiten de NT2-lessen) kennis te maken met de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Zij zullen het belang van de Nationale Dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei) na het lezen over de oorlog beter begrijpen.

Eenvoudig Communiceren
Voor 2,5 miljoen inwoners van Nederland zijn 'gewone' romans veel te moeilijk. Daarom past uitgeverij Eenvoudig Communiceren boeken aan in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen mensen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook