Stuk Judith VisserPesten komt helaas op elke middelbare school voor. Ook op scholen waar onze boeken worden gelezen, bijvoorbeeld het praktijkonderwijs en het vmbo. Daarom gaan onze makkelijk te lezen boeken Stuk en Doe normaal! over dit lastige thema. De boeken en het bijbehorend lesmateriaal bevorderen inzicht en bewustwoording.

Stuk
In Stuk wordt Elizabeth gepest door haar klasgenoten. Alleen Alec en zijn vriendin Riley laten haar met rust. Elizabeth vindt Alec heel leuk. Zo leuk dat ze besluit om zijn nieuwe vriendin te worden. En daar gaat ze erg ver in...

Film
Stuk (onderdeel van de serie Misdadig) vertelt het afschuwelijke verhaal van de klasgenoten. Stuk is verfilmd met een hoofdrol voor Jackie van Parijs.

Stuk - Judith Visser


Lesmateriaal
Bij de spannende roman Stuk biedt uitgeverij Eenvoudig Communiceren lesmateriaal aan. Het lesmateriaal is gericht op bewustwording. Leerlingen krijgen inzicht in de gevoelens van iemand die gepest wordt, en ze zien hoe de omgeving invloed heeft in het destructieve proces waarin de hoofdpersoon terechtkomt.

Lesmateriaal bij Stuk

Doe Normaal!

Doe Normaal!
In Doe Normaal! (onderdeel van onze Reality Reeks) is Wout nieuw in klas 3A. Maar niet als leerling; hij is de nieuwe mentor van de groep. Wout vertelt de klas veel over zichzelf. Bijvoorbeeld dat hij bang is om gepest te worden. Vanaf het moment dat mentor Wout zijn angst met de klas deelt, gebeurt er veel met de leerlingen.

Kunstzone
Meer weten over Doe Normaal? Tijdschrift Kunstzone (tijdschrift voor kunst en cultuur in het onderwijs) besteedt deze maand aandacht aan Doe Normaal! en andere boeken over pesten.

Doe Normaal! - Marian Hoefnagel

 

Het artikel 'Lekker lezen over pesten' in Kunstzone mei 2015: