Actieplan Tel mee met TaalEenvoudig Communiceren is blij dat er in Den Haag een stevig actieplan tegen laaggeletterdheid op tafel ligt. Want het Tel mee met Taal-plan moet tegengaan dat laaggeletterde mensen aan de kant komen te staan. Maar onze uitgeverij ziet ook mogelijkheden die het actieplan laat liggen. En we staan daarin niet alleen.

Gemiste kans
'Jammer dat het actieplan kansen lijkt te missen', schrijft directeur/uitgever Ralf Beekveldt in zijn blog over Tel mee met Taal. 'Bestrijding van laaggeletterdheid is meer dan educatie alleen. Al jarenlang zijn in dit veld veel partijen actief, die met een eigen (vaak innovatieve) aanpak een duit in het zakje doen (…). Allemaal hebben ze hun nut en waarde bewezen.'

Lees het hele blog van Ralf Beekveldt

Teleurstellingen
Ook Mira Media (schakel tussen media en samenleving) zet vraagtekens bij onderdelen van het plan. De organisatie noemt het actieplan Tel mee met Taal  'een nobel streven dat belangrijke kansen onbenut laat en niet altijd bij de huidige uitvoeringspraktijk aansluit'. Daarom benoemt Mira Media zes aandachtspunten die 'teleurstellingen en uitvoeringsproblemen' moeten voorkomen.

Lees het artikel van Mira Media

Tweede Kamer
Het actieplan Tel mee met Taal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt op donderdag 4 juni besproken door een Tweede Kamercommissie tijdens een algemeen overleg over laaggeletterdheid.