Marja van Bijsterveldt overhandigt burgemeester Eberhard van der Laan een Leeslicht-boekOp het Museumplein in Amsterdam staan grote billboards met portretten van laaggeletterde Nederlanders. Elk bord laat een foto en het verhaal van een laaggeletterde zien. Met deze persoonlijke fototentoonstelling vraagt Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor de aanpak van laaggeletterdheid.

Leeslicht
Overstroming door Karin GiphartTijdens de opening van de tentoonstelling speelden twee boeken van uitgeverij Eenvoudig Communiceren een belangrijke rol. Vijf taalambassadeurs kregen ieder een exemplaar van Overstroming (door Karin Giphart) en Parnassia (door Josha Zwaan) uitgereikt. Beide boeken maken deel uit van Leeslicht, een van onze veelzijdige series voor volwassenen. Marja van Bijsterveldt, voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven, reikte ook een exemplaar van Parnassia uit aan Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam.

Cadeau
De tentoonstelling is een cadeau voor Prinses Laurentien, ter ere van het 10-jarig jubileum (in 2014) van de door haar opgerichte Stichting Lezen & Schrijven.

De foto's zijn nog tot half juni te zien op het Museumplein in Amsterdam.