Kees de jongen"Heeft het zin om jongeren op het vmbo in aanraking te brengen met literatuur, terwijl 60% van de leerlingen kampt met een leesachterstand?" Deze vraag stelt Marianne Verhallen (adjunct uitgever Eenvoudig Communiceren) in een artikel over onze serie Literatuur voor Beginners in tijdschrift Van Twaalf tot Achttien.

Klassiekers
Waarschijnlijk kunt u het antwoord al raden. Want wij maakten Literatuur voor Beginners vanuit overtuiging. We zijn als uitgeverij trots op dit unieke initiatief met hertalingen uit de literaire canon. Want het was voorheen een onmogelijke opgave: laaggeletterde lezers in aanraking brengen met klassiekers. En toch, dachten we; het zou mooi zijn als laaggeletterden deze eeuwenoude verhalen wél zouden kunnen lezen. Want De klucht van de koeKees de jongen en Max Havelaar zijn niet voor niets klassiekers uit de canon van de Nederlandse literatuur. 

Van 12 tot 18
Het artikel over onze hertalingen staat in de juni-editie van Van Twaalf tot Achttien. Het tijdschrift publiceert allerlei artikelen over onderwijs. Doel van het blad: het werk van scholen verrijken. Van Twaalf tot Achttien schrijft voor de hele school; voor docenten, docententeams en management.