Literatuur voor beginners en SleutelenBezoekt u half april de Dag van de Jonge Jury of het Siméacongres? Neem dan een kijkje bij onze stand. Bijvoorbeeld om onze nieuwste boeken te bekijken. Onder meer Sleutelen en de Literatuur voor Beginners-reeks liggen ter inzage.

Dag van de Jonge Jury

De Dag van de Jonge Jury (op 15 april 2015 in Utrecht) stelt het leesplezier van jongeren tussen de 12 en 16 jaar centraal. Voor Eenvoudig Communiceren een mooie gelegenheid om te vertellen over ons leesaanbod voor laaggeletterde jongeren. Leuke, spannende, romantische of waargebeurde verhalen. En alle boeken zijn geschreven in makkelijk Nederlands.

Siméacongres

Stichting Siméa komt op voor de belangen van auditief en/of communicatief beperkte leerlingen. Ook tijdens het Siméacongres (op 16 april 2015 in Lunteren) is Eenvoudig Communiceren aanwezig, met onder meer werkboeken en romans voor jongeren. Bijvoorbeeld de nieuwste uitgaven in de reeks Literatuur voor Beginners: Eline Vere, De kleine Johannes en Kees de jongen.

Lezing
Ook in het programma van het congres komen onze boeken aan bod. In hun lezing 'De kracht van Schoolbreed lezen' vertellen Audrey Franssen en Gea Miedema over hun ervaringen met deze leesmethode. De hele onderbouw op hun VSO-school leest sinds dit schooljaar twee keer per week klassikaal, onder meer uit de BoekenBoeien-reeks van onze uitgeverij. Audrey Franssen en Gea Miedema gaan in op de ervaringen van leerkrachten, logopedisten en de leerlingen zelf.