Click en Kook is een digitale kookmethode waarmee docenten in het praktijkonderwijs op niveau én op inhoud kunnen differentiëren. De kookmethode bestaat uit vier delen op CD, waarmee hele menu’s kunnen worden geselecteerd. Is er eenmaal een kookopdracht geselecteerd, dan genereert het computerprogramma van Click en Kook een printbestand met daarin alle ingrediënten, de bereiding van alle onderdelen van het menu in de juiste volgorde, een full colour foto van de afzonderlijke stappen én het eindresultaat. Het unieke van deze kookmethode is dat leerlingen niet allemaal persé hetzelfde moeten maken. Er kan rekening worden gehouden met het lerend vermogen van de leerling, eventuele dyslexie, zijn tempo, zijn technische vaardigheden en eventuele cultuurverschillen binnen de groep. De recepten zijn op drie niveaus ingedeeld, van makkelijk tot moeilijk. Zo wordt de kookles een feest! 
Full Colour afbeeldingen 
Met de afbeeldingen in de methode Click en Kook ziet de leerling stap voor stap de ingrediënten naast de receptuur en kan deze ‘vormgeven’ tot een smakelijke maaltijd. Hoe maak je een bord mooi op? Hoe presenteer je het eten aan je gasten of je klanten? Het koken is voor sommige leerlingen niet eens het grootste probleem, maar hoe leer je ze het eindproduct fraai en smakelijk te presenteren? Click en Kook brengt het in beeld. Een heel menu op een A-viertje dus ook geen geblader meer. 
Koken is een voorwaarde voor zelfstandig leven 
Koken is plannen. En plannen is een vaardigheid die je heel vaak moet oefenen, als het niet vanzelf gaat. Koken is ook stressen, en daar gaan veel chefs in de dop de mist mee in. Onder druk presteren is niet direct de meest voor de hand liggende opdracht voor een praktijkschool leerling. Toch is de vaardigheid koken noodzakelijk voor zelfstandig wonen. Immers uitsluitend kant en klaar maaltijden eten, of ‘uit de muur’ eten, is ongewenst en prijzig. Gezond eten begint met het zèlf bereiden van je maaltijden. 
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren is o.a. gespecialiseerd in het maken van toegankelijk lesmateriaal voor leerlingen in het praktijkonderwijs. De methode Click en Kook is ontwikkeld en geproduceerd door kookdocente Cocky Roelofs. U kunt opwww.clickenkook.nl terecht voor meer informatie. Bestellen kan opwww.eenvoudigcommuniceren.nl.