Vanaf september lezen we de Start!-krant weer!

In september is ie er weer: de Start!-krant. De begrijpelijkste krant in Nederland, geschreven in toegankelijke taal voor mensen die moeite hebben met lezen. Tienduizenden mensen lezen en gebruiken de krant al. Bent u (of uw klas) de volgende?

De Start!-krant is te lezen voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuws in makkelijke taal en te gebruiken in zowel non-formeel als formeel onderwijs. Zo zijn docenten van ROC’s en ISK’s groot liefhebber van de Start!-krant tijdens hun lessen. Hun NT1 of NT2-cursisten lezen de Start!-krant met veel plezier. Voor NT1’ers is er een extra katern en voor NT2’ers staan er altijd interviews met nieuwkomers in de Start!-krant. Verder is deze krant geliefd bij begeleiders in bibliotheken en taalhuizen. Voor docenten en begeleiders is er, bij afname van minimaal 2 exemplaren per maand, ook een gratis(!) digitale lesbrief.

De Start!-krant biedt een uitgebalanceerde mix van nieuws en entertainment in een kleurige, overzichtelijke vormgeving. Het taalgebruik in de krant is eenvoudig. Dat wil zeggen dat de zinnen kort zijn en dat moeilijke woorden waar mogelijk worden vermeden of toegelicht. De informatie wordt altijd stap voor stap uitgelegd en verduidelijkt door foto's en illustraties.

Nu bent u waarschijnlijk erg benieuwd naar de Start!-krant. Hieronder ziet u een voorbeeld van een nieuwsbericht.

startkrant

Praktische informatie:

16 pagina’s

Verschijnt 10 keer per jaar: elke maand, behalve in de zomervakantieperiode

Leesniveau is A2/B1

Hier te bestellen