Wat lees jij voor tijdens de Nationale Voorleesdagen?

Eenvoudig Communiceren heeft boeken voor iedereen, maar deze reeksen voor jongeren verdienen extra aandacht tijdens de Nationale Voorleesdagen 2022!

Klassiekers
Denk je met nostalgie terug aan de tijd toen je zelf klassiekers las zoals Eline Vere, Max Havelaar en Reinaart de vos? Lijkt het je onmogelijk om je tiener ervan te overtuigen dat deze boeken echte pareltjes zijn? Wij hebben de ideale oplossing. Onze serie Literatuur voor beginners steekt deze tijdloze verhalen in een kort (en makkelijk) jasje. Ban elke dag 5 minuten alle schermen en lees elkaar voor! Goed voor jullie relatie en jullie hersenen.

Magie
Houden jullie het liever spannend? Duik dan samen in de Schaduw-reeks. De tieners in deze verhalen leven op de grens van werkelijkheid en magie. Je wordt meegesleept in een wereld vol fantasy-figuren en je vraagt je af: is overleven mogelijk?

Zware thema's
Samen boeken lezen uit de Reality-reeks is een opstap naar gesprekken met je tiener over moeilijke thema’s. Tienerzwangerschap, geweld in relaties, drankmisbruik en anorexia nervosa worden op een laagdrempelige, makkelijke manier beschreven.

Voor ouders en tieners die houden van een uitdaging hebben we boeken in het Engels, Duits en Spaans. Op onze website Rongo Books vind je een uitgebreid overzicht makkelijke boeken. Ontdek samen welk taalniveau je hebt en verbeter dit al lezend of luisterend. Uiteraard hebben we ook hier een heel divers aanbod: van klassiekers zoals Gone with the wind en Les Miserables.